Wij brengen u in beweging

Wieringen - Wieringermeer

Zwangerschapsproblematiek

Tijdens een zwangerschap, een bevalling en de eerste tijd erna, verandert er veel in je lichaam. Een zwangerschapscursus onder leiding van een oefentherapeut Mensendieck kan je helpen je lichaam in die periode te leren kennen en er goed mee om te gaan.

Zwangerschapscursus Mensendieck

De inhoud van een zwangerschapscursus is altijd gebaseerd op een aantal principes:

Je leert bewust om te gaan met je lichaam tijdens en na de zwangerschap en aantrekkelijk is dat er in een kleine groep geoefend wordt waar genoeg ruimte is voor je vragen en wensen en de nadruk op oefenen ligt.

Tijdens de cursus krijg je inzicht in de veranderingen in je lichaam gedurende je zwangerschap en daarna. Waar gerichte oefeningen je leren om je lichaamshouding te verbeteren en wellicht een gunstig effect op rug- en bekkenklachten kunnen hebben. Makkelijke en prettige ontspanningsoefeningen helpen je tijdens je bevalling en tijdens je zwangerschap. Ook geven ze steun op de rustmomenten na de bevalling.

Gedurende je zwangerschap is het belangrijk dat de conditie van je lichaam op peil blijft met een optimale houding. Door een goede balans te creëren in het gebruik van je spieren en houding.

Uiteraard leer je hoe je weeën op kunt vangen met verschillende ademhalingstechnieken en een functionele perstechniek.

Ben je geïnteresseerd of wil je informatie?
Neem contact op met Jeannette (jeannette@mensenco.nl / 0227 - 603132 / 0227 - 592374).