Wij brengen u in beweging

Wieringen - Wieringermeer

Rugklachten

Pijn in uw rug is lastig en vervelend. Uw humeur kan eronder lijden net zoals het huishouden, uw werk en andere activiteiten als sporten, winkelen , uitgaan of tuinieren. Rugklachten beïnvloeden uw dagelijks leven op een onprettige manier. Ook als u er langere tijd last van heeft, is het goed om te weten wat u er zelf aan kunt doen en waar u om hulp kunt vragen. Hieronder leest u over de mogelijkheden van uw behandeling.

Lage rugklachten komen in Nederland veel voor. In een bevolkingsonderzoek bij mensen van 25 jaar en ouder bleek lage rugklachten de meest genoemde klacht van alle klachten van het bewegingsapparaat. In verreweg de meeste gevallen wordt er geen lichamelijke afwijking gevonden: er is dan sprake van aspecifieke lage rugklachten.

Kwaliteitsnetwerk aspecifieke lage rugklachten
Het netwerk wil kwalitatief hoogwaardige zorg bieden die bewezen effectief is. Hierdoor kan onnodig lange ziekteduur en beperkingen in uw dagelijkse activiteiten worden voorkomen. De gedragsmatige aanpak staat in de behandeling centraal.

Uitgangspunten van uw behandeling
De behandeling is gericht op het verbreden van de kennis over lage rugpijn met als doel de zelfredzaamheid te verhogen. Bj langer bestaande klachten, waarbij er geen sprake is van letsel, is een goede trainingsopbouw essentieel. Een goede trainingsopbouw is een trainingsopbouw met vaste doelen in de tijd.

Wat mag u verwachten?
De behandeling wordt op maat afgestemd op uw persoonlijke situatie. Samen met u worden doelen opgesteld en uitgezet in de tijd. In het 13 weken durende programma worden verschillende fases doorlopen.

Het programma bestaat uit:

  • inzicht verkrijgen in het ontstaan van uw klachten en uw reactie op pijn
  • adviezen ten aanzien van uw dagelijkse bewegingen en begeleiding bij het hervatten van werkzaamheden of sport
  • oefentherapie

Wat wordt van u verwacht?
Het is belangrijk dat u zelf actief deelneemt aan de behandeling en de adviezen van de therapeut opvolgt. Alleen op deze wijze kunt u sneller genezen. Bewegen is goed voor uw rug en niet schadelijk!


Gespecialiseerde therapeuten:


Hanneke Koopmans:

Praktijk Middenmeer
0227 - 501361 / 0227 - 592374

Praktijk Hippolytushoef
0227 - 592374

E-mail: hanneke@mensenco.nlJeannette Boer:

Praktijk Wieringerwerf
0227 - 603132 / 0227 - 592374

Praktijk Hippolytushoef
0227-592374

E-mail: jeannette@mensenco.nl